Treenikuulumiset kesäkuu

22.8.2024

Uusi treenikausi on jo saatu vauhtiin ja mukava tehdä taas töitä parempien tulosten
saavuttamiseksi. Kevättä pidetään aina urheilijoiden lepo- ja lomakautena, mutta se on itse
asiassa todella tärkeä pätkä ajatellen koko seuraavaa vuotta. Kisojen päätyttyä kokoonnuimmeuseamman kerran palaveriin, missä talven tulokset analysoitiin ja kehityskohteet sekä ongelmat etsittin. Näiden perusteella on uusi ohjelma Anatolin johdolla rakennettu.
 

Kunto- ja ammuntatestit ovat myös yksi osa kevään ohjelmaa, jotta lähtötasot tiedetään ja
saadaan kehittymistä mitattua. Ammunnassa taso edellisiin vuosiin nähden on selvästi
parempi ja oikeat harjoitteet löytyneet. Fyysisellä puolella matka kansainväliseen
menestystasoon on vielä pidempi ja se on huomioitu tulevan kesän harjoittelussa.
Voimatreenien uudistaminen, hiihtotekniikoiden parantaminen ja viikko ohjelman hienosäätö treenien kehittävyyden parantamiseksi ovat isoimmat muutokset. Kuormitusta on myös seurattava paremmin, jotta pysytään terveenä ja harjoittelun nousujohteisuus kohti talvea saadaan säilytettyä ilman katkoja. Anatolin oppeja on myös tavoitteena jakaa entistä paremmin alueen nuorille ja tuoda uusia ajatuksia heidän treeneihin. Virheet kun saadaan korjattua jo nuorena niin kyky menestyä jo nuoremmalla iällä paranee ja into lajiin pysyy korkeana.
 

Toki lepääminenkin oli tärkeä osa kevään kalenteria ja akkuja pyrittiinkin lataamaan
suunnittelupalaverien jälkeen. Lepääminen onnistuu huomattavasti paremmin, kun on ensin menneen kauden analyysit käytynä läpi ja voi lepojaksolla sitten ladata ajatukset jo kohti uutta kautta. Yhdistyksemme hallitus ei ole kuitenkaan samalla lailla lepäämään ehtinyt, vaan he ovat keränneet rahoitusta yhdistyksen seuraavien vuosien toimintaa varten. Mahtava asia, että jatkosopimuksia ja uusia tukijoitakin on löytynyt! Iso kiitos kaikille teille tukijoille, te auttatte rakentamaan tulevia ampumahiihdon menestyjiä!